Pila

Ann-Christin Holtet og Siri Lindstad har skrevet denne læreboka i arbeidslivsfag for 8.-10.trinn.

Fra baksideteksten:

Liker du å skru bittesmå ting fra hverandre, bare for å se hvordan de fungerer? Liker du kanskje å lage mat? Er det deg alle kommer til når de har problemer med dataen? Er du en som liker å ta vare på folk, slik at alle har det bra? Liker du å tegne eller å snekre? Trives du best utendørs, i naturen?

I arbeidslivsfaget får du mulighet til å bli enda bedre kjent med deg selv og alt du er flink til. Slik får du et godt utgangspunkt for å finne ut hva du egentlig vil bli. Her får du trening i å løse praktiske oppgaver, slik de skal løses ute i det ordentlige arbeidslivet. Kanskje du til og med starter en elevbedrift?

I denne boka gir vi deg en modell for hvordan praktiske oppgaver kan løses på en god måte. Modellen kalles Pila og har også gitt navn til boka. Du kommer til å arbeide med idéutvikling og planlegging av oppgaver som skal løses, der nettopp dine evner, interesser og ideer er viktige ingredienser. Du får også trene deg på gode produksjonsprosesser, markedsføring og kundebehandling, og du kommer til å få øvd deg på å samarbeide med andre.

Boka gir deg også en oversikt over alle yrkesfaglige utdanningsløp og en rekke yrker du kan velge mellom når du er ferdig med ungdomsskolen.

LagreLagre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *