Superkorte vinnere

Med maks 60 sekunder til disposisjon har 150 nyutdannede
filmskapere konkurrert om å lage den beste kortfilmen.

(Først publisert i Klassekampen 19.05.2004.)

I alt 80 kortfilmer av til sammen 150 filmskapere er sendt inn til konkurransen Superkort. Fem finalister vil bli vist før hovedfilmen på alle kinoforestillinger denne sommeren, og publikum oppfordres til å stemme fram en vinner.- Denne overveldende responsen viser hvor mange som egentlig står og banker på døren for å bli framtidas filmskapere i Norge, sier Torstein Nybø. Sammen med blant andre regissør Hans Petter Moland og Christin Berg, filmsjef i Oslo Kinematografer, har han sittet i fagjuryen for konkurransen. Til daglig er han prosjektleder fra FILMERE, kreativt forum for nye filmskapere, med et nettverk som samler mer enn 800 registrerte filmskapere.

Mest animasjon

Reglene var få og enkle: alle formater, alle sjangre. Stikkordet var «sterke opplevelser». Resultatet har blitt fem svært ulike finalister, både hva angår tematikk og form.

– Vi er veldig fornøyde med de fem vi endte opp med. Spekteret var stort og bredt, men animasjon dominerte. Det er kanskje ikke så rart, ettersom det gjerne er enklere og billigere å lage, sier Beate Tangre, kampanjensvarlig i bransjeforeningen Film & Kino.

At fire av dem fem finalistene er laget av menn, gjenspeiler ifølge Tangre kjønnsfordelingen i de innsendte bidragene, der gutta dominerte stort.

Finalistene

Blant de fem finalistene inviteres publikum nå til å kåre en vinner, som vil bli invitert til en spesialvisning under Den norske filmfestivalen i Haugesund i august. Dessuten vil både den og vinneren av andreprisen få videodistribusjon og 15.000 kroner i premie.

De fem finalistene er:

  • «Easy Go Easy Come», regi David Leader.
  • «Elg», regi Bård Ivar Engelsås
  • «Lekeplassen», regi Magnus Nome og Bjarte Aune Olsen.
  • «The Bible», regi Bjørn Amundlien.
  • «UT!», regi Kaja Wright Polmar, Siri Natvik og Inga Sætre.

Dessuten kåret videobransjen en egen vinner, «Spirits of Hatred» av Bjørn Magne Stuestøl. Denne får landsdekkende videodistribusjon.

Alle filmene blir vist som en del av Film & Kinos sommerkampanje, med gratis utendørs visninger. Publikum i Trondheim, Bergen og Stavanger har allerede hatt sjansen til å se dem, og lørdag kommer turen til Oslo, med visning i Rådhusets borggård.

 

LagreLagre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *