Jeg vil ha to måneder til med vinter

Det har snødd og snødd og snødd den siste uka, og det får meg til å slå kollbøtte av glede. For det betyr forhåpentligvis hvitt landskap og fine skimuligheter ennå en god stund! Jeg registrerer at de fleste bloggerne jeg følger, jubler over at den første vårmåneden er på vei, og det har allerede begynt å dukke opp bilder på Instagram av løkblomster både inne og ute hos folk.

Men vi er privilegerte, vi som bor et sted der det fortsatt er ordentlige vintre. Og jeg vil ha vinter og skiføre ennå, helst ut april.

Når det er sagt, synes jeg også det er deilig med stadig mer dagslys, og det er godt å kjenne hvordan sola varmer stadig mer. Det er som om verden åpner seg mer og mer, himmelen blir høyere, blikket ser lenger. Men dette er også vinter!  Det er ikke lenger spektakulære solned- og oppganger, slik det var i januar. Nå er himmelen stort sett blå, i ulike nyanser. Derfor lyser fastelavnsriset vi har her inne enda mer opp, i fargerik kontrast til vinterlandskapet utenfor. Flere farger enn det trenger jeg ikke. Heldigvis er det ikke påske før i april, og det betyr at vi kan vente ennå noen uker med å slippe det gule, det oransje og det grønne løs.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *