Jeg vet ikke hva som skjedde, men det skjedde altså

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hatt «Få orden på Mac´en» som et nyttårsforsett. I år er kanskje første gang jeg IKKE hadde det som forsett, sikkert fordi jeg hadde gitt opp meg selv nå. Og så skjer det likevel, helt plutselig!

Hold dere fast, folkens, for jeg har altså:

  • Tatt en fullstendig sikkerhetskopi av hele harddisken, til en ekstern harddisk, som jeg samtidig fikk ryddet på. Og ja, jeg har lovet meg selv å fortsette å ta fullstendige sikkerhetskopier med jevne mellomrom framover.
  • Kjøpt mer minne til Mac´en, slik at den ikke lenger fryser av skrekk hver gang jeg har mer enn to programmer åpent samtidig. Nå har jeg 8 GB ram, ikke overflod, men det duger.
  • Samlet ALLE bilder i Bilder-appen. Før lå mange av dem strødd rundt omkring i Finder-mappen.
  • Fått slettet en masse dubletter og tripletter blant bildene, selv om en del gjenstår. (Det at Bilder-appen gjenkjenner dubletter, er stort sett bare ljug, altså.)
  • Ryddet Skrivebordet, ettersom det visstnok tar mye ram å ha ting der. At det i en bortgjemt mappe jeg hadde glemt, lå en masse bilder jeg har lett etter, var bonus.
  • Kjøpt kurset «Mac-pakka» hos Eplehuset (det var halv pris, inkludert Epleblokka som man kan laste ned), og har nå kommet ca. halvveis i nettkurset, som består av diverse moduler. Mye er kjent stoff, men med jevne mellomrom dukker det opp noe nytt og nyttig.
  • Slettet en masse gamle videofiler, fra den gang man hang på Pirate Bay og lastet ned slik veldig ulovlig.

Det hadde selvfølgelig vært strålende om jeg også hadde fått laget litt system i alt det som fortsatt ligger av filer i Finder (mest Word-dokumenter, vi snakker sikkert om noen tusen….), men kanskje det blir nyttårsforsettet jeg IKKE har i 2018.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *