Grafikerne i streik

Se og Hør, Allers og de fleste andre ukebladene er rammet av streik. Blir det ingen løsning mellom grafikerne og MBL, blir det også stopp for avisene.

(Først publisert i Klassekampen 14.05.2004.)

– Arbeidsgiverne våre i Viskom har holdt igjen på økonomien og dermed snublet i egen strategi. De ville åpne for mer helgearbeid, noe våre medlemmer ikke akseptererer. De gikk heller ikke med på våre krav om en garanti om tjenestepensjoner, et løft i timelønna for alle, pluss et ekstra tillegg på minstelønnsatsene, slik Fellesforbundet har oppnådd, sier Roger Andersen, leder i Norsk Grafisk Forbund (NGF).

Ti bedrifter er tatt ut i streik, blant dem Aller Trykk AS og Hjemmet Mortensen Trykkeri AS. Det rammer de fleste norske ukebladene og store deler av bokproduksjonen her til lands.

NGF har vært i forhandlinger med både Viskom og Mediebedriftenes Landsforening (MBL). Meklingen i tariffoppgjøret mellom NGF og Viskom brøt sammen natt til i går, og dermed gikk 560 grafikere i streik.

Dagen før strandet forhandlingene mellom grafikerne og MBL.
Førstnevnte hadde varslet brudd i forhandlingene hvis journalistene gikk ut i streik.

– Vi forhandlet om det samme som journalistene, og når motparten avviste deres krav, var det ikke noe poeng for oss heller å fortsette forhandlingene, sier Andersen.

Riksmeklingsmannen har tiden fram til midnatt 28.mai på å få NGF og MBL til å bli enige om en ny tariffavtale. Lykkes han ikke med det, går 1738 grafikere i 52 avisbedrifter ut i streik.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *