DN øker opplaget

Dagens Næringsliv ruster seg til langhelg og øker opplaget, til tross for streik.

(Først publisert i Klassekampen 15.05.2004.)

24 000 flere lørdagsaviser er bestilt denne helga fra trykken.

– Denne økningen ble planlagt lenge før streiken, og har overhodet ingenting med den å gjøre, sier sjefredaktør i Dagens Næringsliv, Amund Djuve. Han har fortsatt å gi ut avisen til tross for streiken, og lar redaktørene og uorganiserte journalister produsere stoff nok til å fylle en tilnærmet normalt stor avis. Dette fikk rundt 200 streikende journalister til å aksjonere utenfor Dagens Næringslivs lokaler torsdag.

Avis for tre dager

– Vanligvis selger vi rundt 25.000 i løssalg i helgen. Siden 17.
mai i år er på en mandag, vil lørdagsavisen bli stående også denne dagen. Derfor vedtok vi tidligere i år å øke opplaget for denne helgen, basert på at vi solgte 33 000.eksemplarer i pinsen i fjor, sier Djuve.

DNs kanskje hardeste konkurrent, Finansavisen, delte ut gratis eksemplarer av avisen i store deler av Oslo vest fredag. De hevder at dette var et ledd i en lenge planlagt markedsføringskampanje.

– Jeg  opplever situasjonen nå som problematisk i forhold til konkurransen, og jeg er ikke overrasket over at Trygve Hegnar og Finansavisen benytter muligheten når de får den. Men jeg klarer likevel ikke å hisse meg opp over akkurat dette. Og at klubben hisser seg opp, tror jeg baserer seg på en misforståelse. Opplaget ville ha økt selv om det ikke hadde vært streik.

Profiterer

Klubbleder Kjetil Alstadheim i DN mener derimot at Djuve bevisst profiterer på streiken.

– Han har sagt han gir ut Dagens Næringsliv på grunn av konkurransen fra Finansavisen, men nå vil han også ta markedsandeler fra Dagbladet, VG og Aftenposten. Djuves prosjekt har nå forandret seg fra et nødstiltak til å bli et tiltak som Dagens Næringsliv tjener godt på, sier Alstadheim til Journalisten.

Dagens Næringsliv sparer hver uke vel en million kroner i lønnsutgifter så lenge avisstreiken pågår, og annonsevolumet holder seg på normalt nivå. Det skriver nettavisen dn.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *