Bra fagtilbud

Det skal rufses opp i Osloskolene. Et strukturutvalg nedsatt av skolestyret har kommet med forslag om å legge ned flere videregående skoler i Oslo, deriblant Forsøksgymnaset, og fordele klassene på noen av de resterende. Målet er å få fire paralleller på hvert klassetrinn og dermed styrke det faglige tilbudet og miljøet.Tanken er vel og bra, men er det nå så sikkert at det er slik det vil gå?

(Leserinnlegg i Aftenposten 01.10.1990.)

Selv har jeg erfaring fra både en stor og en liten videregående skole, og jeg velger uten tvil den siste.
Nettopp det faglige tilbudet er en av hovedårsakene. Når jeg går ut av tredje gym til våren, vil jeg i tillegg til en komplett samfunnsfaglinje, ha både 2. klasse naturfagsmatte og biologi på vidnesbyrdet. Det har vært mulig for meg å få disse fagene som valgfag eftersom timeplanen på Forsøksgymnaset skreddersys efter elevenes ønsker og behov.
På store skoler er det derimot ikke mulig å ta slike individuelle hensyn, og resultatet blir at ens fagønsker ofte legges parallelt på timeplanen og dermed er umulig å kombinere. Å bevare Forsøksgymnasets nåværende struktur, vil derfor være å bevare et fagtilbud for elever som ønsker å fordype seg i flere fag enn hva som er obligatorisk.

LagreLagre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *